Çilekli Puding


Besin ve enerji ögeleri
*100g
Enerji 114 Kcal (483 Kj)
Yağ 2,8 g
Karbonhidratlar 19,4 g
Protein 2,9 g

Açıklama

1 porsiyon (160 g) pudingde enerji değeri 182 Kcal (773 Kj)’dir. Bir paketten hazırlanmış ürün, yaklaşık 5 porsiyondur.

İçindekiler

Şeker, mısır nişastası, aroma verici, renklendiriciler (pancar kökü kırmızısı, beta karoten), çilek tozu (% 0,1) yemeklik tuz.
Eser miktarda Antep fıstığı, fındık, badem, soya ürünü, gluten ve süt ürünü içerebilir.
Domuz yağı ve domuzdan elde edilmiş hiçbir ürün içermez.

Ambalaj Şekilleri

Gramaj        : 125 g Folyo

Koli içeriği   : 2 x (12 x 125 g)

Koli ağırlığı  : 3.00 kg

Öneriler

Fındık, badem kırığı, çikolata parçaları, meyve parçaları veya şekerlemeleri ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Pudingi ters çevirerek servis yapmak istiyorsanız, 600 ml ( 3 su bardağı) süt ile pişirin ve önceden hafifçe ıslatılmış servis kaplarına döküp, soğutun.
Pudingin kabuk tutmasını önlemek için pişirdikten sonra arada karıştırarak 10 dakika soğutun ve kaselere paylaştırın.

Tarifler

Çilekli Çokpasta
Malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı (260 g) toz şeker
1,5 su bardağı (150 g) un
1/2 su bardağı (45 g)Pakmaya Mısır Nişastası
1 çay bardağı (100 g) süt
 1 çay bardağı (100 g) sıvı yağ
1 paket Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
1 paket Pakmaya Şekerli Vanilin
Üzeri için
1,5 su bardağı (300 ml) süt ( ıslatmak için)
1 paket Pakmaya Çilekli Puding
2,5 su bardağı ( 500 ml) süt
12-15 adet çilek
½ çay bardağı ( 15 g)
Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri mikserle yaklaşık 3 dakika çırpınç üzerine nişasta, un, süt, sıvı yağ, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilin ekleyin. Homojen oluncaya kadar yavaş devirde yaklaşık 1-2 dakika karıştırın. Bu hamuru yağlanmış 20x30 cm boyutlarındaki bir tepsiye dökün ve önceden 175 °C’ye ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar 30-40 dakika süreyle pişirin. Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra tepsiden çıkarmadan kaşıkla gezdirerek 1,5 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve 3 dakika daha pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak yaklaşık 10 dakika soğumasını bekleyin. Sonra pudingi tepsideki kek üzerine düzgün bir şekilde yayın. Buzdolabında soğutun ve servis öncesi ortadan kesilmiş çilek parçaları, arzuya göre hindistan cevizi ile süsleyin. 


Pakmaya 2017 © Tüm Hakları Saklıdır. S.S.SYasal Uyarı

Google+