Krem Şanti (çikolatalı)


Enerji ve besin ögeleri
*100g
(Süt ile) Enerji 185 Kcal (776 Kj)
(Süt ile) Yağ 9,4 g
(Süt ile) Karbonhidratlar 21,8 g
(Süt ile) Protein 3,4 g
(Su ile) Enerji 182 Kcal (760 Kj)
(Su ile) Yağ 9,1 g
(Su ile) Karbonhidratlar 23,2 g
(Su ile) Protein 1,7 g

İçindekiler

Şeker glukoz şurubu, bitkisel yağ, kakao tozu, emülgatör (yağ asitlerinin mono ve digliseridleri, yağ asitlerinin mono ve digliseridlerinin asetik asit esterleri), modifiye patates nişastası, bitter çikolata tozu (%1,3) (şeker, kakao kitlesi, kakao yağı), sodyum kazeinat, aroma verici, kıvam arttırıcı (guar gam).
Süt ürünü içerir.
Domuz yağı ve domuzdan elde edilmiş hiçbir ürün içermez.

Kullanım Şekli

Pasta, kek, turta, sütlü tatlı ve meyve salatalarının hazırlanması ve dekorasyonunda kullanabilirsiniz.

Ambalaj Şekilleri

Gramaj        : 82 g Folyo

Koli içeriği   : 2 x (12 x 82 g)

Koli ağırlığı  : 1,97 kg

Öneriler

Eğer daha ‘bitter’ tat ve daha ‘koyu’ renkte Krem Şanti isterseniz, 200 ml süt yerine 150 ml (1,5 çay bardağı) su kullanabilir, içine çikolata parçaları ilave edebilirsiniz.

Tarifler

Çikolatalı parfe
Malzemeler 
1,5 su bardağı ( 265 g) toz şeker
2 yemek kaşığı( 30 g) un
2,5 su bardağı ( 500 ml) süt
40 g bitter çikolata
1 tutam tarçın
3-4 adet kuru incir
20 adet kakaolu bisküvi
1 su bardağı çekirdeksiz vişne
Üstü için
½ çay bardağı Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Un, şeker ve 2,5 su bardağı sütü bir tencereye koyun ve yaklaşık 5 dakika karıştırarak kaynatın. Ocağı söndürünce içine çikolatayı ekleyip eritin ve karışımı soğumaya bırakın. Bisküvileri rondodan geçirin kuru incirleri küçük küpler halinde kesin. Çikolatalı krem şantiyi 1,5 çay bardağı süt ile çırpın. Üzerine bisküvi, incir ve arzuya göre tarçını ekleyin. Sonra soğumuş çikolatalı karışımı da koyup kaşık ile iyice karıştırın ve vişne tanelerini ilave edin. Borcamın içine streç film serip bu karışımı dökün. Üzerini yine film ile kapatıp, buzdolabı buzluğunda 5-6 saat dondurun. Servisten 2 saat önce buzdolabı alt rafına indirin, üzerine Hindistan cevizi serpin ve dilimleyerek servis yapın.


Pakmaya 2012 © Tüm Hakları Saklıdır. S.S.SYasal Uyarı

Google+