;
Loading Logo

Ücretsiz Danışma Hattı

+90 212 267 07 25

Mayalı Poğaça Harcı

Mayalı Poğaça Harcı

Lezzeti garanti, puf puf poğaçalar için Pakmaya Mayalı Poğaça Harcına mutfağınızda yer açın. Mayası içinde olan Pakmaya Mayalı Poğaça Harcı ile hazırlama talimatlarına uygun olarak lezzetli poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Farklı tariflerin içerisinde kullanabileceğiniz Pakmaya Mayalı Poğaça Harcı ile yepyeni lezzetler keşfedebilirsiniz. Mayalı Poğaça Harcı ile Çay Saatinize Lezzet Katacak Tuzlu İkramlıklar Listesini İnceleyin.

Mayalı Boğaça Harcı

Mutfağın Yıldızı'ndan Mayalı Poğaça Harcı Tarifleri

MY Tarifleri

 

  • İçindekiler
    İçindekiler

    Özel maya, un, mahlep, şeker.

  • Saklama Koşulları
    Saklama Koşulları

    Serin, kuru ve kokusuz ortamda saklayınız.

  • Kullanım Şekli
    Kullanım Şekli
    Hamur Malzemeleri:
    1 paket Pakmaya Mayalı Poğaça Harcı
    500 gr buğday unu
    2 çay kaşığı tuz
    1,5 çay bardağı ılık süt
    1,5 çay bardağı sıvı yağ
    1-2 çay bardağı ılık su
    Üzeri için:
    1 yumurtanın sarısı
    1 tatlı kaşığı susam
    Hazırlanışı:
    Bir karıştırma kabına 500 gram unu eleyin. Üzerine Pakmaya Mayalı Poğaça Harcı Paketi’nin tamamını ve tuzu döküp kaşıkla iyice karıştırın.
    Daha sonra sıvı yağı ve ılık sütü ekleyip yoğurarak ölçülü ılık suyu azar azar ilave edin. (Hamur yoğurdukça suyu çekecektir) Pürüzsüz ve hafif ele yapışan bir hamur elde edinceye kadar, yaklaşık 10 dakika yoğurun.
    Hamurun üzerini örtün ve ılık bir yerde, hamurun hacmi yaklaşık 1,5-2 katına çıkıncaya kadar, 30-45 dakika bekletin.
    Arzuya göre seçilmiş iç malzemeye yumurtanın beyazını koyup karıştırın.
    Bekletilen hamurdan istenen büyüklüğe göre 20-25 adet beze hazırlayın ve el ile bastırarak 6-7 cm çapında yuvarlak açın.
    İç malzemeyi koyun ve hamuru yana doğru poğaça şekli vererek kapatın.
    Yağlanmış, unlanmış fırın tepsisine dizin. Tepsinin üzerini örterek ılık bir yerde, yaklaşık 25-35 dakika süre ile bekletin.
    Fırını ısınması için 180 dereceye ayarlayın.
    Yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürün ve tepsiyi fırına koyun.
    Kızarıncaya kadar, yaklaşık 20-30 dakika süre ile pişirin.
  • Ambalaj Şekilleri
    Ambalaj Şekilleri

    35 g

DİĞER MAYALI HARÇLAR

Mayalı Kek Harcı Sade

28 g

Mayalı Kek Harcı Kakaolu

46 g

Ekşi Mayalı Beyaz Ekmek Harcı

30 g

Ekşi Mayalı Esmer Ekmek Harcı

30 g

Mayalı Damla Sakızlı Kıbrıs Çöreği Harcı

30 g

Mayalı Kafkas Çöreği Harcı

30 g

“ Üye olun yeniliklerimizden ilk sizin haberiniz olsun! ”